×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
false

توانستم ۵ سهمیه از ۱۶ سهمیه کشور را برای طرح های دزفول اخذ کنم/ هیچ امکانات آموزشی وهیچ سازوکاری در سطح خوزستان وجود نداشت/میگفتند طبق آئین نامه نمیتوانیم به شماکمک کنیم/خبر راخودم به روابط عمومی دانشگاه دادم

 

بیدار دز در راستای معرفی و حمایت از جوانان خوشفکر، نخبه و مومن  شهرستان مصاحبه ای را با آقای یاسین چمایی نژاد ، برگزیده بیست و هشتمین دوره نمایشگاه و مسابقات بین المللی اختراعات و ابتکارات دانش آموزان و دانشجویان که چندی پیش در کشور مالزی برگزار شد ترتیب داد. مخاطبین عزیز بیداردز را به مشاهده این مصاحبه خواندنی دعوت مینمائیم.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ضمن عرض خوشامدو تشکر از اینکه دعوت ما رو پذیرفتید و وقت گرانبهاتون رو به ما دادید.لطفا خودتون رو معرفی کنید و بفرمائید الان به چه کاری مشغول هستید؟

یاسین چمائی نژاد هستم. متولد ۱۳۷۵ در دزفول از بچه های مسجد آقاحبیب هستم. البته چند سالی هم عضو جلسات قرائت قرآن مسجد صاحب الزمان (عج) شمالی بوده ام. در حال حاضر هم دانشجوی رشته مکانیک داشگاه جندی شاپورو ترم ۴ هستم.

راجع به اختراعتون و روند ثبت اون توضیح بدید؟

قبل از دانشگاه به مباحث پژوهش و ثبت اختراع علاقه زیادی داشتم.البته اون موقع فعالیتهایی هم داشتم. اما این فعالیتها  بعد از ورود به دانشگاه جدی تر شد. شروع کارم با دوره ای بود که توسط فدراسیون بین المللی اختراعات در اصفهان برگزارشد. دراین سمینار کلاسهایی باموضوع ایده تا اختراع و آشنایی با ثبت اختراع بین المللی گذراندم. بعد از آن برای گذراندن یک دوره ده روزه به تهران رفتم. که به شکل تفصیلی با روند ایده تا اختراع آشنا شدم و درهمان دوره ایده اختراع خود را ثبت کردم.

ایده ما سیستم اتوماتیک پرداخت عوارض جاده ای است . دستگاهی که روند پرداخت عوارض را آسان میکند و از ایجاد ترافیکهای سنگین در پایانه عوارض جلوگیری میکند. مسابقات بین المللی اختراعات و ابتکارات درپیش بود. ایران برای این مسابقات ۱۶ سهمیه داشت.قابل توجه است که با تلاشهایی که شخصاانجام دادم توانستنم ۵ سهمیه از این ۱۶ سهمیه را به اختراعات دزفول اختصاص دهم.

مشوق اصلی شما در این راه چه کسی بود؟

تنها مشوق من در این مسیر پدرم بود. که کمکم کرد تا بتوانم در این مسیر استقامت کنم تا به نتیجه برسم.

کسی در این راه به شما کمک کرد و یا کسی یا چیزی مانعت بود؟

بیشتر پیگیریها را خودم انجام دادم وراه را خودم پیداکردم. بزرگترین مشکل این بود که هیچ امکانات آموزشی و تخصصی وهیچ سازوکاری در سطح خوزستان وجود نداشت تا یک صاحب ایده بتواند ایده خود را به صورت بین المللی ثبت و یا عملیاتی کند. البته به دنبال این هستیم، تا این سازوکار را درسطح شهرستان دزفول و برای رشد استعدادهای نهفته جوانان دزفولی وبویژه در سطح مساجد شهرستان ایجاد کنیم.

آیا تلاشی برای تجاری سازی این ایده داشته اید؟

بله صحبتهایی با نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی صورت گرفته و نیز مکاتباتی هم با وزارت راه و شهرسازی انجام داده ام. از طرفی براوردها برای ساخت نمونه اولیه نیز انجام شده است که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.

با توجه به اهمیت موضوع علم و فناوری برای کشورو نقش اساسی آن در اقتصاد مقاومتی به نظر شما چه شرایطی باید فراهم بشودتا اینگونه حرکت های علمی با قدرت و شور بیشتری ادامه پیداکند؟

با توجه به تعداد زیاد نخبگانی که وجود دارد و ازطرفی پتانسیل های زیادی که برای کار نیز هست متاسفانه هیچگونه حمایت جدی از این فعالیتها نمیشود. به عنوان مثال اینجانب از ابتدای شرکت در دوره ها تا شرکت در مسابقات، حدود ۱۰ میلیون هزینه کرده ام که تماما شخصی بوده درحالی که تمام دانش آموزان و دانشجویانی که در این مسابقات شرکت کرده بودند چه از کشورهای پیشرفته و چه از کشورهای حوزه خلیج فارس، تمام هزینه ها ، از ثبت اختراع تا شرکت در نمایشگاه و هزینه رفت و آمد و اسکان تماما توسط دولتهایشان پرداخت شده بود. علاوه بر این جوایزی نیز برای آنها درنظرگرفته شده بود.

جالب است بدانید که هیچ تقدیر و تشکر رسمی توسط دانشگاه از ما صورت نگرفت و خبر این رویداد را ما خودمان به روابط عمومی دانشگاه دادیم.و جالب تر اینکه طبق آیین نامه دانشگاه، فرستادن دانشجویان از طرف دانشگاه به مسابقات بین المللی ممنوع است. دلیلش را نمیفهمم. نمونه دیگر بی توجهی مسئولان به اینگونه فعالیتها مخالفت آموزش و پرورش با برگزاری سمینار علمی ایده تا اختراع برای دانش آموزان است که با وجود اینکه من هماهنگی های لازم را انجام داده بودم و تمام مجوزها را گرفته بودم ، در نهایت آموزش و پرورش با این سمینار مخالفت کرد.

 

 

لینک کوتاه: http://bidardez.ir/?p=637

true
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد