بیدار دز، چشمان بیدار پایتخت مقاومت ایران اسلامی

یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت / ۱۴۰۴ Sunday / 18 May / 2025
×
هزار تومن، پول بی زبان
زهرا آراسته‌نیا

هزار تومن، پول بی زبان

بزرگداشت اعیاد دینی و جشن میلاد اهل بیت (علیهم السلام)، مانع وهن مذهب می شود آیا در مفاهیم دین اسلام به شادی توجه شده است؟ با مطالعه زندگی پیشوایان دینی متوجه می شویم که پیشوایان ما، اهل شادی ، نشاط و مسابقه بوده اند با این تفاسیر نتیجه میگیریم که دین ما مخالف شادی و […]

بزرگداشت اعیاد و جشن های دینی ، مانع وهن مذهب می شود
  • کد نوشته: 344
  • 21 فروردین 1396
  • 1864 بازدید
  • 1 دیدگاه
  • بزرگداشت اعیاد دینی و جشن میلاد اهل بیت (علیهم السلام)، مانع وهن مذهب می شود

    آیا در مفاهیم دین اسلام به شادی توجه شده است؟
    با مطالعه زندگی پیشوایان دینی متوجه می شویم که پیشوایان ما، اهل شادی ، نشاط و مسابقه بوده اند با این تفاسیر نتیجه میگیریم که دین ما مخالف شادی و نشاط و تفریح سالم نیست.
    به عنوان مثال پیامبر اسلام گاهی اوقات مسابقه برگزار میکردند و اهل شوخی بودند؛ به عنوان نمونه می توان به داستان مسابقه شتر دوانی وشوخی معروف پیامبر اسلام (ص) با حضرت امیر المومنین علی (ع) در مورد خرما خوردن اشاره کرد.
    درروایت هست که شخصی به نام يونس شيبانى بیان میکند: حضرت صادق (ع) فرمود: شوخى كردن شما با همديگر چگونه است؟ عرض كردم: اندك است، فرمود: اين گونه نباشيد زيرا شوخى کردن از خوش خلقى است، و تو به این وسيله برادرت را خوشحال و مسرور میكنى، و هر آينه رسول خدا (ص) با كسى شوخى ميكرد؛ ميخواست كه او را شاد و مسرور كند(1).
    در کتاب کافی بابی وجود دارد ؛ به نام شوخی و خنده که روایاتی در این مورد هست ، و توصیه هایی در مورد شوخی وخند آمده است.(2)
    از این روایات و متون دینی، می توان برداشت کرد که اهل بیت (علیهم السلام ) اهل شوخی بودند و با نشاط و شادمانی شیعیان موافق و آنها را به شادی و نشاط تشویق می کردند، البته حد و اندازه شوخی و خنده را بیان می کردند.
    همچنین در پاسخ به جواب این سوالات می توان به این روایت امیرالمومنین علی علیه اسلام توجه کرد که می فرمایند: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى اطَّلَعَ إِلَى الْأَرْضِ فَاخْتَارَنَا وَ اخْتَارَ لَنَا شِيعَةً يَنْصُرُونَنَا وَ يَفْرَحُونَ‏ لِفَرَحِنَا وَ يَحْزَنُونَ لِحُزْنِنَا وَ يَبْذُلُونَ أَمْوَالَهُمْ وَ أَنْفُسَهُمْ فِينَا أُولَئِكَ مِنّا
    خداوند تبارک وتعالی ما را برگزید و برای ما شیعیانی برگزید که یاری دهند ما را و با شادمانی ما شاد هستن وبا اندوه ما اندوهگین،جان ومالشان را برای ما بذل می کنند و آنها نیز از ما هستند. (3)
    از این روایت برداشت می شود؛ همانطور که شیعیان با حزن اهل بیت غمگین هستند و عزاداری می کنند (البته مراد ما از حزن اهل بیت نیز یک حزن نشاط اور و تحرک افرین است نه حزنی که به یاس و نا امیدی می انجامد)
    با شادی اهل بیت (علیهم السلام ) نیز شاد هستند یعنی در زمانی که میلاد یکی از اهل بیت علیهم السلام است و یا عیدی از اعیاد دینی هست که اهل بیت(ع) در آن روز شاد هستند ، شیعیان نیز باید شادی کنند و شاد باشند.

    در نتیجه باید به مراسمات شادی دینی نیز توجه شود.یعنی هیات های مذهبی و عموم متدینین باید مخصوصا در این ایام یعنی ماه رحب و شعبان که در آن قرار داریم، به این ضرورت بزرگداشت اعیاد و جشن های دینی توجه کنند و این اعیاد را همچون مراسمات دیگر توجه کنند که مخالفین دین وهن مذهب نکنند و تصویرغمگینی فقط از دین نشان ندهند.
    البته الحمدلله در طی سال های اخیرمتدینین و هیات های دینی به این مهم پرداخته اند ولی باید سعی وتلاش بیشتری در این عرصه انجام بگیرد که خداوند ان شاءالله به همه ما توفیق این کار را عنایت بفرمای.د
    الحمد لله رب العامین ، اللهم عجل لولیک الفرج.

    (1).اصول الكافي / ترجمه مصطفوى ؛ ج‏4 ؛ ص486
    (2). ادرس این باب باب عبارت است از أصول الكافي / ترجمه مصطفوى ؛ ج‏4 ؛ ص485
    (3). (الخصال ؛ ج‏2 ؛ ص635)

    نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین شرف آبادی

    یک پاسخ به “بزرگداشت اعیاد و جشن های دینی ، مانع وهن مذهب می شود”

    1. مهدی گفت:

      سلام
      اشکال املایی داره لطفا ویرایش نمایید.
      ضمنا بهتره از لفط حجت الاسلام استفاده بشه تا حجت الاسلام و المسلمین
      تشکر از زحماتتون

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *